Akşehir her ne kadar uzağında olsa da yüreği, duyguları Akşehir ile atan Akşehirli şair ve yazar Feyyaz Sağlam son kitabı Uzakta Akşehir ile ilgili dizgisi tamamlanmış baskıya hazır hale gelmiş 4 bölümden oluşan 40 adet Akşehir şiiri yer almaktadır.

Feyyaz Sağlam şiir kitabında;

Özlem yüklü şiirler vardır,

Akşehir tarihi vardır, Akşehir Tarihi’nin önemi, konumu vardır,

Yine benim bir yazımda da değindiğim, “Şehrengiz” konusunda da Akşehirli şair-yazar, akademisyen Feyyaz Sağlam’ın akademisyen sıfatıyla dikkat çekmeye çalışmıştır.

Kitabının bilgisayar (prototip) baskısı 5 (beş) adet yapılmış olmakla, Akşehirli Feyyaz Sağlam Uzakta Akşehir Şimdi isimli kitabından basılması halinde herhangi bir telif ücreti istememekte; kitabın baskısına, kitaba Akşehirlilerin, yerel basının, ilgililerin dikkatini çekerek kitabın basımında maddi açıdan katkı beklemektedir.

Kitap incelendiğinde ana hatlarıyla böyle bir kitap taslağının Akşehir Tarihinde bir akademisyen tarafından yazılan ilk Akşehir şiirleri kitabıdır,

Uzakta Akşehir Şimdi… şiir kitabında bulunan Dasitan-ı Bermendevi Destina adlı mübadele konulu şiiri Yunanca çevirisi Yunanistan’da Paratiritis gazetesi kültür ve sanat sayfasında yayınlanmıştır.

Feyyaz Sağlan 14 yaşından bu yana şiir yazmakta, İsmet İnönü Endüstri Meslek lisesinde öğrenci iken ilk şiirleri İzmir, Ankara, İstanbul ve Konya’da dergi ve gazetelerde de yayınlanmaya başlamıştır. 3’ü ikinci baskıyı yapmış 10 adet şiir kitabı vardır. Toplu şiirleri Divan 2019 adıyla yayınlanmıştır.

İki adet şiir kitabı Azerbaycan Bakü’de yayınlanmıştır.

Şiirleri Almanca, İngilizce, Rusça, Bulgarca, Yunanca, Gürcüce, lehçe (Polonyaca) İbranice, Sırpça gibi dillere çevrilmiştir.

Uluslararası 7 antolojide yer almaktadır.

Azerice, Tatarca, Kazakça, Gagauzca, Özbekçe gibi Türk lehçelerine aktarılmıştır.

Akşehirli şair-yazar-akademisyen Feyyaz Sağlam Uzakta Akşehir Şimdi ile Akşehir edebiyat tarihinde bir eksiklik olan (-benim de Akşehir Pervasız Gazetesinde bahsettiğim Şehrengiz)  Şehrengiz konusuna da dikkati çekmiştir.

Kitabında Nasreddin Hoca, Şeyyad Hamza, Tarık Buğra, Dr Aziz Perkün, Kadir Manga, Ahmet Çuhacı gibi Akşehirlilere de yer vermiştir.

Akşehirli şair ve yazar Akşehir evladı Feyyaz Sağlam kamuoyunda ve yetkililerin ve yöneticilerin gözünde yeterli ilgiyi görememiştir.

Şair Feyyaz Sağlam’ı ve kitabını tanıtmak ve anlatabilmek adına Akşehirli bir okur-yazar olarak üzerime düşen tarihi sorumluluğu yerine getiriyor, taktiri kamuoyuna ve yetkililere bırakıyorum.