Lütfi Bey, Akşehir’de 1931 ile 1933 yılları arasında bir buçuk yıl Kaymakamlık yaparak Akşehir’in çehresini değiştirmiştir.

Bürokrat, siyasetçi ve VIII. Dönem Sinop Milletvekili olan Lütfi Bey, 1893 yılında şimdi Yunanistan’da bulunan Serfice’de doğdu. Baba adı Rauf, anne adı Münevver (Saffet) idi. Yunanistan’dan muhacir oldu. Hukuk tahsilini yarıda bıraktı. Belediyecilik ve idareciliklerle meşgul oldu.

Lütfi Bey, 1928-1930 yıllarında Fethiye Kaymakamlığını yaptı ve oradan Bafra Kaymakamlığına tayin edildi.

Akşehir Kaymakamlığına, 2 Kasım 1931 tarihinde Bafra Kaymakamı Lütfi Bey üçüncü sınıf kadrosu ile tensip edilmiştir (uygun bulunmuştur).

19 Nisan 1932 tarihinden önce Akşehir’e bağlı köylerde muhtarlar seçimi bitirilmişti. Kaymakam Lütfi Bey bizzat köyleri dolaşarak seçimlerin hadisesiz geçmesini temin etmiştir.

18 Temmuz 1932’de Akşehir’e dışarıdan gelen bir yabancı şehrin hemen her köşesinde küçük veya büyük bir faaliyete şahit olur. Bu faaliyetin başında köy kanununa uygun olarak bazı köylüler, Kaymakam Lütfi Bey’in önderliğinde kendilerini rahatlığa ve temizliğe ulaştıracak su işini bizzat başardılar. Köylü boş kaldığı ve mesai dışında bu işlerde çalıştı. Yine çiftçilik işlerini bitiren köylüler yollarını yapmakla meşgul oldular. Bütün bu işleri Kaymakam Lütfi Bey bizzat takip etti ve başarılması hususunda gayret gösterdi. Karahüyük köyüne temiz suyun gelmesini sağlamış, onun zamanında Ortaköy’e çok güzel bir mektep binası inşa edilmiştir. Konarı, Kundullu ve Engilli köylerinde de telefon tesisatı yaptırılmıştır.

Diğer taraftan bu civardaki Bulut ve Tipi köylerinde çekirge ortaya çıkmış, fakat Lütfi Bey’in aldırdığı tedbirler sayesinde hepsi itlaf olunmuştur. Ayrıca Atsız, Mevlütlu, Apsarı ve Koraşı köylerinde bambul isminde bir haşere ekinlere musallat olmuş, fakat derhal mücadeleye geçilmiştir.

Kaymakam Lütfi Bey, ağaç seferberliği ilan etti. Her nüfus beş ağaç dikmeye mecbur edilmiş ve bu sayede yalnız Akşehir’de 400 binden fazla fidan dikilmiş, ayrıca köylerde de koruluklar tesis olunmuştur. Bu suretle çıplak arazi fidanlarla bezenmiştir

Akşehir Kaymakamı 532 no.lu Lütfi Bey, 30 Ekim 1932 tarihinde üçüncü sınıf kaymakamlıktan ikinci sınıf kaymakamlığa terfi etti.

13 Mart 1933 tarihinde Kaymakam Lütfi Bey, Akşehir’de kumarla mücadeleye başladı. Akşehir kahve ve gazinolarında son zamanlarda poker ve emsali kumar oyunlarına pek fazla bir aşırı düşkünlük başlamıştı. Bu düşkünlüğü nazarı dikkate alan kaymakam Lütfi Bey, kumar şeklinde oyun oynatılmasını menetmiş, kumar oynatılan yerleri da kontrol altına aldırmıştı.

Lütfi Bey, spor alanında da bütün kulüplere destek olmuştu. Sanatkârlar İdman Yurdu kulübünün, futbolun yanı sıra tiyatro gösterileri yapmasını sağlamış, bir de bando takımı kurmasına katkı vermişti. 30 Ağustos’ta spor şenlikleri düzenlemiştir.

10 Temmuz 1933 tarihinde Akşehir Kaymakamı Lütfi Bey, Çatalca kaymakamlığına tayin edilmiş, fakat kaza halkı Lütfi Bey’in Akşehir’de kalması için Dahiliye Vekâleti ve Konya vilâyeti nezdinde ricada bulunmuşlardı.

19 Temmuz 1933 tarihinde Akşehir Kaymakamı iken Çatalca Kaymakamlığına tayin edilen Lütfi Bey memuriyet mahalline gitmiştir. Lütfi Bey, Akşehir’den parlak bir törenle uğurlanmıştı.

1934 yılı soyadı kanunu ile Kaymakam Lütfi Bey,  Aksoy soyadını aldı.

Lütfi Bey, Akşehir’deki bir buçuk senelik kaymakamlığı esnasında birçok yollar yapmış, köylerde elektrik tesisatı vücuda getirmiş, kasabanın imarı hususunda uzun senelerde vücuda getirilmesi imkân haricinde görülen eserler yapmıştır.

Daha sonraki yıllarda İstanbul Vali ve Belediye Reis Muavini olarak görev yaptı.

Lütfi Aksoy, 1946 genel seçimlerinde CHP’den VIII. Dönem (21.07.1946-22.05.1950) Sinop Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 8 Ocak 1953 tarihinde vefat etti.

Lütfi Aksoy evli ve 4 çocuk babasıydı. Fransızca biliyordu.