Kurumun resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşılan verilerden süt ve süt ürünlerini kapsayan istatistiklere göre; Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre içme sütü üretimi yüzde 11,9 ve inek peyniri üretimi yüzde 3,6 artarken tereyağı üretimi yüzde 30, ayran üretimi yüzde 5,8 ve yoğurt üretimi yüzde 1,6 azaldı. Yine Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretiminde yüzde 3,7 artış kaydedildi. Diğer taraftan aynı dönemde kesilen tavuk sayısı yüzde 5,7 ve tavuk eti üretimi yüzde 2,1 azaldı. Hindi eti üretiminde de yüzde 3,3 azalma görüldü.
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nde Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,79 olarak kaydedilen artış; bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,77 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 142,37 şeklinde gerçekleşti. Yıllık artışın yüksek olduğu alt grup turunçgiller, en düşük olduğu alt grup ise lifli bitkiler oldu.