UNESCO tarafından tescillenen zengin mutfağı ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin gastronomi haritasındaki yerini güçlendiren Afyonkarahisar, üç gün boyunca hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen konuklarını ağırlıyor. Festivalin açılışına, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

6Db61Ff1 376E 46Ba 836D 5A0B7Efa373EAFYONKARAHİSAR’IN EŞSİZ LEZZETLERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

Bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Festivali, birbirinden değerli şeflerin ve gastronomi tutkunlarının katılımıyla renkli bir başlangıç yaptı. Festival kapsamında Afyonkarahisar’ın meşhur kaymağı, sucuğu, haşhaşı ve Afyon lokumu gibi tatların yanı sıra coğrafi işaretli yöresel yemekler de katılımcılarla buluştu. Ziyaretçiler, şehre özgü bu lezzetleri özel olarak hazırlanan stantlarda tatma ve workshop etkinlikleri ile yakından tanıma fırsatı buldular.

“AFYONKARAHİSAR MUTFAĞI RUHLARA DA DOKUNAN HİKÂYELER BARINDIRIR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar mutfağının, yiyeceklerin ötesinde, derinlerde bir yerde ruhlara dokunan hikayeler barındırdığını belirterek, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’ın her köşesine işlenmiş olan bu zengin kültürü, sevgiyle harmanlanmış lezzetleri sizlerle paylaşmak benim için tarifsiz bir mutluluk kaynağı. Bu toprakların yalnızca doğal zenginlikleri değil, aynı zamanda her lokmasında hissettiğimiz sıcaklığı da unutulmazdır. Çünkü biz biliyoruz ki, Afyonkarahisar’ın lezzetleri yalnızca damakları değil, ruhları da doyurur.”

LEZZET ŞÖLENİ VE KÜLTÜREL ETKİLEŞİM BİR ARADA

Festival, sadece lezzetleri keşfetmek için değil, aynı zamanda kültürel etkileşim ve şehrin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Başkan Burcu Köksal, bu etkinliklerin şehrin tanıtımına ve gastronomi turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, Afyonkarahisar’ın geçmişi ve geleceğini mutfak kültürü ile birleştirerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİK

Bu yıl festivalde bir de Guinness Rekoru kırıldığını hatırlatan belediye Başkanı Köksal, “Afyonkarahisar’ın dillere destan lokumu, Cumhuriyetimizin 101. Yılında, 114 metre uzunluğunda üretilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.” dedi. Köksal, rekorun tüm Afyonkarahisar halkının ortak gururu olduğunu belirtti.

AFYONKARAHİSAR MUTFAĞI DÜNYA İLE BULUŞTU

Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri olma unvanını, hem lezzetleri hem de kültürel mirasıyla hak ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Burcu Köksal konuşmasında, Afyonkarahisar mutfağının sadece yemek tarifleri olmadığını, her bir tarifin tarihin bir parçası olduğunu belirterek, “Bu şehirde doğan her tarif, aslında tarihin ta kendisi. Coğrafyamızın bereketiyle, geçmişin mücadelesiyle, umut dolu yarınlarımızla şekillenmiş ve bizlere miras bırakılmıştır.” dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN LEZZETLERİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR

Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağıyla sadece bir lezzet şehri olmanın ötesinde, tarihin, kültürün, mücadelenin ve sevginin harmanlandığı bir medeniyet hazinesi olarak dünya ile buluşuyor. Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu zenginliği hep birlikte kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Afyonkarahisar mutfağını dünya çapında tanıtan hemşehrilerine de teşekkür eden Köksal, şeflerin şehrin kültürünü ve lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan gönül elçileri olduğunu vurgulayarak, “Sizlerin sayesinde Afyonkarahisar’ın mutfağı sadece bu topraklarla sınırlı kalmıyor, farklı ülkelerde de yankı buluyor.” diye konuştu..

27-29 Eylül tarihleri arasındaki festivalde atölye çalışmaları, yarışmalar ve tadım etkinlikleriyle ziyaretçiler, Afyonkarahisar mutfağını yakından tanıma fırsatı bulacak.

46A5Ad79 A80E 4451 8A88 F380062C2492

7D71Fe7E Ea3D 4936 B917 8F5Faae44056-1