Türkiye’nin güvenilir gıda markası sıralamalarında hep üst sıralarda yer alan TORKU, üretimde kaliteden ödün vermeden sürdürdüğü başarısını TSE’den aldığı Güvenli Üretim belgeleriyle de taçlandırdı. Sürdürülebilir Güvenli Üretim için Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunun hazırlanmasında oldukça titiz bir çalışma yürüten TSE; Konya Şeker teşekkülleri arasında yer alan PANAGRO Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, Çumra Şekerli Ürünler-Atıştırmalık Şubesi’ne ve Seydibey Tarımsal Ürünler İşleme Entegre Tesisleri’ne “TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi” verdi.
Kuruluşların bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı kesintiler sırasında çalışmaya devam etme konusundaki genel kabiliyetlerini yönetmesi, kontrollerini ve hazırlıklarını sağlayarak güvenli üretimin sürdürülebilirliğinin amaçlanması maksadıyla verildiği belirtilen Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesini gıda sektöründe ilk olarak alma başarısını gösteren TORKU markalı ürünlerin üretiminde; gıda güvenliği, kaliteli üretim ve hijyen kurallarının eksiksiz uygulandığı belirtildi. Konya Şeker yetkilileri, konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler:
“Kamu sağlığı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme, kurumumuzun önde gelen başlıca hedefleri arasındadır. Ülkemizde özellikle aynı anda 3 tesisimiz ile bu belgeyi alarak bir ilk olmamız bizler için gurur vericidir. TORKU olarak halkımıza hizmet edebilmek için her zaman ilk olmaya ve ilkler arasında yer alarak tüketimde gıda güvenliğinin güvencesi olmaya devam edeceğiz.
Seydibey tesislerimiz; dondurulmuş patates ürünleri, soğan halkası, patates kroket, peynirli çubuk, patates nişastası üretimi, biyogaz üretimlerinde güvenli, hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu şartlarını yerine getirmesinden dolayı belgeye hak kazanmıştır.
Çumra Atıştırmalık fabrikamız; çikolata, kokolin, lokum, helva, bon bon şeker, fondan, Mevlana şekeri, bisküvi, gofret, kek, kakaolu fındık kreması, jöle şekerleme, buğday unu tasarımı, üretimi, dış ticaret, lojistik, yönetim ve idari organizasyon faaliyetlerinde güvenli, hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu şartlarını yerine getirmesinden dolayı yine aynı belgeyi almaya layık bulunmuştur.
PANAGRO tarım ve hayvancılık et ve süt entegre tesislerimiz de süt (UHT, Pastörize, aromalı, UHT laktozsuz), yoğurt, ayran, tereyağı, sade yağ, beyaz peynir, kaşar peyniri çeşitleri, eritme peynir çeşitleri, toz ürünler, krema, pişmiş taze-donuk köfte, ileri işlenmiş et ürünleri (sucuk, salam, pastırma, sosis, kavurma, döner), hazır yemek (cheese burger, pizza, kuzu tandır, patatesli kavrulmuş kuşbaşı), sakatat ürünleri, aromalı içecekler üretimi, reçel, bal, porsiyon paketleme, kasaplık hayvan kesimi (sığır, kuzu, keçi karkas), et, kıyma, kuşbaşı, et parçalamada güvenli, hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu şartlarını yerine tam olarak getirmesinden dolayı yine TSE tarafından verilen belgelerin sahibi olmuştur.
Kaliteden taviz vermeden üretmeyi sürdüreceğiz. Gıda arzında güvenin sigortası olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizle, çalışanlarımızla Türkiye’nin üreten gücü olarak, birlik ve beraberlikle, yerli üretim için güçlü bir şekilde büyüyeceğiz. Halkımızın güvenli gıdaya ulaşması konusunda şu ana kadar yaptığımız tüm çalışmalarımızı da titizlik ve sorumlulukla yerine getirmeye devam edeceğiz.”