Su kabaklarının farklı şekilde değerlendirilerek dekoratif sanata dönüştürüldüğünü belirten Güvendik, genç kızların, ev hanımlarının kendilerinin kullanacağı veya satış yapıp bütçelerine katkı sağlayabileceği bir sanat olduğunu vurguladı.

Şahende Güvendik, İzmir’de su kabağı üzerine ve çeşitli dallarda da eğitim aldıktan sonra Akşehir’de evinin bahçesinde yetiştirdiği su kabaklarını işleyerek sanata dönüştürüyor. Aynı zamanda su kabağı kursu da Konya’da ilk kez Şahende Güvendik tarafından Akşehir ASEM’de açıldı.

Su kabağı işlemeciliği, makrome örme, geri dönüşümlerle çanta veya ev aksesuarları hazırlama, boncuk örme takılar, ebru sanatı, jel mum üretimi, ahşap boyama, keçe yapımı, kanaviçe işleme ve tel kırma gibi branşlar üzerine ders verdiğini dile getiren Şahende Güvendik şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir’in topraklarının bereketli olduğuna inandığım için uzun süren İstanbul yaşantımın ardından memleketime geri döndüm. Çeşitli iş deneyimlerim oldu lakin el sanatlarına ilgim çok fazlaydı. Bu yüzden çeşitli dersler aldım, kurslara workshoplara katıldım.

İzmir’de su kabağı üzerine eğitim aldıktan sonra bu dalda ilerlemeye karar verdim. Bir yandan da diğer el sanatlarına da devam ettim. 5 senedir halk eğitim kurslarında öğretmenlik yapmaktayım. Konya’da 2022 yılında Altın Dokunuşlar sergisine ürünlerimle sergi açtım.

Genç kızlarımıza, ev hanımlarımıza çeşitli dallarda yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendilerinin kullanacağı veya satış yapıp bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmaya devam ediyorum.

Yüzlerce ev aksesuarları ve aydınlatmalar yaptık. Aynı zamanda su kabaklarını da kendim üretip kursiyerlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

Herkesin kendi becerisini ortaya çıkarmaları için kurslara davet ediyorum.”

Editör: Pervasız Web Haber