Adnan Taç, Eray Özbek, Abdülkadir Uslu, Şevket Yalaz, Savaş Ünlü, Mahmut Bolat ve Mehmet Selçuk’tan oluşan seçiciler kurulu yüzlerce eseri seçerken zorlandılar. Denizli’nin, odalarının her birine ülkemizin yüz akları olan şair ve halk ozanlarının adlarının verildiği şirin oteli, seçici kuruldaki tüm üyelerin ilgisini çekti, beğenisini topladı.
Adını şiirden alan otelin lokantasından, toplantı salonlarına koridorlardan lobiye dek şairlerin dizeleriyle süslenmiş. Özel olarak çerçevelerde sunulan şiirler, dizeler gözlere ve gönüllere hitap ediyor. Albeniyle, motiflerle süslenerek yazılan dizeleri, şiirleri ben şiiri pek sevmem diyenleri bile kendine çekiyor. Özenle yazılmış, düzenlenmiş şiirler hem güzelleşmiş hem de oteli özgün bir duruma getirmiş.
Oteldeki tüm bu işlerin resim öğretmeni, karikatürist, ressam Mehmet Selçuk tarafından yapıldığını öğrenen seçici kurul üyeleri meslektaşlarını kutlamaktan kendilerini alamadılar. Aylar, yıllar süren özverili çalışmalar sonucunda bir güzellik abidesi altına imza atmıştı Mehmet Selçuk. Yüzlerce çerçeve özel bir emek ürünüydü.
Odalara adını veren şairlerin çerçevelenmiş şiirlerini odaya girenler okumadan edemiyordu. Şiirlerin yanında şairlerin resimleri odaya konuk olanları selamlıyordu. Odaların dış duvarlarında şairlerin yaşamları dizeleri de hangi odada, hangi şairin odasında kalacağınızı gösteriyordu.
Yarışmanın tamamlanmasıyla gelecek yıl yapılacak yarışmanın çalışmalarına başlanmıştı bile. Seçici kurul üyeleri Denizli’den ayrılırken belleklerinde yüzlerce özgün çizgi, Mehmet Selçuk’un elinde, beyninde daha bir güzelleşen dizelerle memleketlerine dönerken karikatüre verdiği katkı nedeniyle Amasya Belediyesi’ne, Mehmet Selçuk’a teşekkür ediyorlardı.