Beyin tümörlerinin bulunduğu bölgeye bağlı olarak şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma, kol ve/veya bacaklarda kuvvetsizlik, uyuşma, yürüme ve hafıza bozukluğu, konuşmada güçlük ve denge, görme ve/veya işitme kaybı gibi çeşitli belirtiler gösterebildiğini belirten Op. Dr. Gökhan Toğuşlu; hipofiz bezi tümörlerinde ise adet düzensizliği, el ve ayaklarda büyüme gibi çeşitli hormonal bozukluklar ortaya çıkabildiğini söyledi.
"Bu hastalığın tanısı, günümüzde beyin tümörü standart, manyetik rezonans (MR) görüntülemedir” diyen Toğuşlu, tedavi yöntemlerini ise Cerrahi Tedavi, İlaç Tedavisi (Kemoterapi) ve Işın tedavisi (Radyoterapi) olarak sıraladı.
Op Dr. Gökhan Toğuşlu, cerrahi tedavi ve yapılan müdahaleye ilişkin olarak da şu bilgileri paylaştı:
“Cerrahi tedavide amaç, hastanın tümör dokusunun tamamını ya da tamamına yakınını temizlemektir.
Son dönemlerde kullanılmaya başlanılan ileri teknoloji Nöronavigasyon sayesinde beyin tümörü ameliyatlarında oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir. Bu yöntem ile tümörün yerleşim yeri nerdeyse sıfır hata ile saptanmakta ve bu durum, tümörün tamamının temizlenmesinde büyük faydalar sağlamaktadır.
Bu tip hastalıklarla ilgili olarak hastanemizde, gerekli olduğunu düşündüğümüz vakalarda; kritik alanlarda ve derin yerleşimli beyin tümörlerinde ve diğer beyin lezyonlarında nöronavigasyon sistemini başarı ile kullanmaktayız.”