“Bu dağ hattındaki köylerimizin yani şimdiki kırsal mahallelerimizin neredeyse gençliğimden itibaren benim hayatımda çok özel bir yeri olmuştur. Çakılların Sultan suyundan, Ökes’e düğün borcun mu var sözünün nerden geldiğinden, Bisse’nin çukur alanında Kızılay kampına gelen arkadaşlarımı ziyaretten Belediye Başkanlığı dönemimde Çukuralan’da üç sene üst üste kurulan izci kampında gecelememize kadar bu bölgeyle ilgili şahsi olarak tabiatıyla, insanıyla, çalışkanlığıyla büyük bir bağım var benim.”
Nuri Köksal Belediye Başkanında bulunması gereken niteliklerden ve Akşehir’e nasıl hizmet edilmesi gerektiğinden bahsederken şunları söyledi;
“Belediye başkanlığının partisi olmadığı gibi okulu da yoktur. 18 yaşını bitirmiş seçme ve seçilme hakkı olan herkes belediye başkanı olabilir. Belediye başkanı seçerken bakacağımız tek kriter vardır Bu adam aday olmadan önce cemiyet hayatında ne yaptı? Ailesinden vaktinden parasından fedakârlıkta bulunarak Akşehir için ne yaptı. Benim bütün ömrüm cemiyet hayatıyla geçti. Sultandağı’ndan Doğanhisar’a Yalvaç’tan Yunak’a kadar uzanan coğrafyaya Akşehir denir. Bu coğrafyada doğan, doyan, yaşayan ya da gönülden bağlı olan herkese de Akşehir’li denir. Ve ben bu Akşehir’li hemşerilerime hizmet etmekten gurur duyuyorum. Akşehir’imizin geleneksel şenliklerinin olduğu dönemde çiftçilerimizin hasat zamanı oluyor, çiftçilerimiz bu şenliklere katılamıyor. Çiftçilerimizin döktüğü alın terine bir teşekkür niteliğinde her yıl Ağustos ayında kırsal mahallelerimizde gezici hasat şenlikleri yapacağız.”