Malezya Devleti Tanıtım Ajansının daveti üzerine, organizasyonu Akşehir Ticaret Odası Başkanlığı tarafından yapılan "Kuala Lumpur Kenti İş Görüşmeleri ve Uluslararası Malezya Helal Fuarı (MIHAS 2016)" ziyaretini tamamlayan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve Ticaret Odası Başkanı Erdal Çiftçi ile geziye katılan iş adamları yurda dönüş yaptılar.


Gezide yararlı görüşmeler kaydedildiğini belirten Kaymakam Yalçın Sezgin "Nasreddin Hocanın torunları Pasifik Okyanusuna maya çaldılar bu maya inşallah tutacaktır." dedi.


Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyeti Büyükelçi Başak Türkoğlu sıcak bir şekilde karşılayarak Malezya ve Güney Doğu Asya Bölgesindeki iş imkanları ile ilgili bilgiler verdi.


Daha sonra T.C. Ekonomi Başkanlığının Kuala Lumpur Ticaret Müşavirliğinde Kuala Lumpur Ticaret Odası Başkanı Raja ROZİDA ve ekibi ile görüşen Akşehir heyeti burada da oldukça yararlı işbirliği adımları attılar.


Akşehir ve Malezyalı iş adamlarının ikili iş görüşmeleri ve MIHAS Fuarı gezisi ile devam eden programa Türkiye'den tek Akşehir İlçesinin katılmasını değerlendiren Kaymakam Yalçın Sezgin "Bu Akşehir Ticaret Odasının ve Akşehirli iş adamlarımızın başarısıdır, emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.