Sağlıklı beslenmenin kalp ve damar sağlığı üzerindeki kritik rolü olduğunu söyleyen Kaya; “Omega-3 yağ asitleri içeren balıkların tüketiminin, kalp damar hastalıkları riskini azalttığını ve kolesterol seviyelerini düzenliyor, Aşırı tuz, şeker ve doymuş yağ alımından kaçınılması gerekiyor. Dengeli bir diyet kalp sağlığı için çok önemli. Sigara kullanımının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etki yaratıyor. Sigaranın kalp damar sistemi üzerindeki zararları oldukça fazla ve sigara içenlerin bu alışkanlıklarından kalp sağlıkları için hayati önem taşıyor.” dedi.
El bileği anjiyografisi veya radyal anjiyografi olarak bilinen girişimsel işlemle alakalı da bilgi veren Doç. Dr. Zekeriya Kaya; “Geleneksel anjiyografi yöntemlerinde kullanılan femoral arter yerine, radyal arter kullanılıyor. Bu inovatif teknik sayesinde, hastaların daha hızlı iyileşme süreci geçiriyor. Komplikasyon riskini azaltıyor. El bileği anjiyografisi, hastalara daha konforlu bir invazif deneyim sunarken, aynı zamanda iyileşme süreçlerini kısaltarak hastaların günlük yaşamlarına daha hızlı dönüş yapmalarını sağlıyor" dedi.
El bileğinden yapılan anjiyografinin, özellikle kalp damar hastalıklarının tanısında ve tedavisinde etkili bir seçenek olduğunu, yöntemin, hastaların daha rahat bir pozisyonda olmalarını sağlayarak, girişim sonrası ağrı ve rahatsızlık hissini minimize etiğini ifade söyleyen Kaya, işlemin, femoral arterin kullanıldığı diğer geleneksel kasıktan yapılan anjiyografi yöntemlerine göre daha düşük bir enfeksiyon riski taşıdığını söyledi.