SİYASET

İSMAİL AFŞAR: AKŞEHİR BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN!

Akşehir ovası ülkemizin en önemli tarım alanlarından birisi olup, öncelikli çözülmesi ve üzerine düşülmesi gereken sorunların genelinin ekonomi ve tarım alanında olduğuna dikkat çeken İsmail Afşar, “Sıraladığım bu iki başlık şimdiye kadar yerel yönetimlerin gündemine girmediği gibi hiçbir zaman da bir politika haline getirilerek hak ettiği değeri almamıştır.

Akşehir’imiz nüfusu tarihinin her döneminde yoğun olmasına karşın artık göç alan değil göç veren bir ilçe konumuna düşmüştür. Özellikle kırsal nüfusundaki düşüş göze çarpmaktadır. Şehrin tarım sorunu ile ilgilenen bir yerel yönetim anlayışına sahip olunamaması özellikle kırsal mahallerdeki vatandaşımızın tepkilerine neden olmuştur. Bunun çözümü ise işi ehline vermekle olacaktır. Gerek aile mesleğimiz olan çiftçilik gerekse aldığım tarımsal kalkınma eğitimlerimin yanı sıra yine yaptığımız görevler, edindiğimiz tecrübeler ve araştırmalarımız sayesinde, tarım alanında Akşehir’imizin geleceğine yön vereceğiz. Uzmanlık alanımızdaki projelerimiz ile haddimizi, sınırımızı aşacağız. 1 Nisan itibariyle bizi herkes izlesin…” dedi.

Akşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Afşar, “Başta Tescilli Akşehir Kirazı olmak üzere, çilek, vişne, erik ve elma gibi meyve çeşitleriyle, zengin sebze türleri ve hububat üretiminin olduğu şehrimiz; geniş ve verimli topraklarıyla tarım alanında ülkemizin en önemli bölgelerinden biridir. Ancak tarım alanında yıllardır aynı yöntemler kullanılmakta, çiftçimiz aynı sorunlarla boğuşmaktadır. Çözülemeyen bu sorunlar nedeniyle de çiftçimiz alın terinin karşılığını alamamaktadır. Çiftçimiz sahipsiz kalmıştır.

Böyle geniş bir coğrafyada en önemli geçim kaynaklarından biri tarım olan şehrimizde, sorunların çözümü ve yeni hamlelerle çiftçimiz hak ettiğini kazanacak; buna bağlı olarak Akşehir’in ekonomisi güçlenerek özellikle doğasında tarım yapma olan çiftçimizin ilgisi daha da artacaktır. Artık büyükşehirlerde yaşayan insanımızın buraları terk ederek özenle seçtikleri il/ilçelerde tarıma ağırlık vermeye başladıklarını basından okuyor, görüyoruz.

Çiftçi eğitim çalışmaları, tarımda yeni yöntemler ve tarım reformları gibi konularda geç kalınmış tüm çalışmaları, yeni dönemde bölge insanımızın hizmetine sunacağız.

Hazırladığımız tüm projelerin alt yapısını ve finans kaynaklarını planlayarak uygulamaya hazır hale getirdik ve bilginize sunduk. Tarım alanında olduğu gibi diğer alanlarda da hazırladığımız tüm projeler, Akşehir’in ufkunu açacak nitelikte olup öncelikle istihdam, ekonomi, kalkınma ve kaynak üretme gibi temellere dayanmaktadır. Az maliyetle büyük işler yapacağız.

Öncelikli hedefimiz; Akşehir Belediyesi bünyesinde ‘TARIMSAL KALKINMA MÜDÜRLÜĞÜ’ ve geniş üretim alanına sahip olacak ‘ZİRAAT A.Ş.’ yi kuracağız. Tohum, fide, fidan, çiçek, bahçe ve süs bitkileri gibi üretimlerle şehrimizin bu yöndeki ihtiyaçlarını kendi bünyemizde karşılayacağız; bu ürünlerin dışarıya satışıyla da Belediyemiz için ekonomik gelir sağlayarak halkımıza daha fazla hizmet götüreceğiz. 

Çiftçilerimizin en büyük sorunlarının başında gelen kooperatifleşme, sulama sorunları ve ürünlerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi gibi tüm konular için dev projelerimiz hazır durumdadır.

Bilindiği gibi, Avrupa ve tarımda örnek ülkelerde profesyonel kooperatifçilik ile çok dar alanlarda tarımsal hamleler yapılmaktadır.

BÖLGESEL MEYVE BORSASI

Bölgede ilk olacak, kiraz, çilek, vişne, elma ve erik gibi ürünlerimizin değerinin altında satılmasını önlemek ve çiftçimizin sarfettiği emeğinin karşılığını almasını sağlamak amacıyla; ilgili STK’ların iştiraki ile Profesyonel Kooperatifler ve Bölgesel Meyve Borsası’nı kuracağız.

Meyvecilikte çiftçimizin mahsulünün değerinde satılabilmesi ve çiftçimizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla; kamu/özel sektör iş birliği modeliyle ‘Kiraz Boylama-Paketleme-Şoklama Tesisi’ kuracağız.

BÖLGESEL SEBZE BORSASI

Yine bölge genelinde ilk olarak Bölgesel Sebze Borsası kuracağız. Çiftçimizin gelirini artıracak ve modern koşullarda ürün satışı yapmalarını sağlayacak; ürünlerimizi doğrudan Antalya, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki hallerde pazarlama yapmak amacıyla işletmeler kuracağız.

LİSANSLI DEPOCULUK

Şehrimizde ilk olacak, hububat üretimi yapan çiftçimizin ürünlerinin depolanacağı Lisanslı Depoculuk yatırımımızı gerçekleştireceğiz. Ekonomik yönden çiftçimizi ve ürünlerini koruyan bu sistemle tarımsal üretimi teşvik edeceğiz.

MODERN SOĞUK HAVA DEPOLARI

Enerji giderleri Güneş Enerji Sistemleriyle karşılanacak, az maliyetle çiftçimizi büyük emeklerle ürettiği mahsulü yapacağımız Modern Soğuk Hava Depolarında uygun koşullarda saklanacak.

Atıl durumda olan Sulama Kooperatiflerinin aktif hale gelmesi için tüm süreçlerde yardımcı olacağız. GES Santrali ile Sulama Kooperatiflerinin enerji giderlerini karşılayacağız.

Tarım alanlarına yakın bölgelerde mevsimlik işçiler için Mevsimlik Konaklama Alanları kuracağız.

Ürün veriminin artması ve gübre maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla, çitçimizin tarlasında Mobil Toprak Analizi yapacağız. Çiftçimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarım borsalarında Ücretsiz Kantar Hizmetleri sunacağız.

Akşehir Gölü tabanında zamanla oluşan, azot oranı ve su tutma kapasitesi yüksek olan torf gübresini Eleme ve Paketleme Tesisi ile çiftçimizin kullanımına sunacağız.

Tüm su kanalları ve derelerimizi acilen temizleyerek ıslahını sağlayacağız ve temiz suyu tarımsal sulamaya kazandıracağız.

Çiftçi Mallarının Korunması hizmetlerini de Belediye olarak biz vereceğiz.

Pancar kotasının artırılması yönünde girişimlerde bulunacağız.

Akşehir’in kalkınması ve müreffeh bir gelecek inşa edebilmesi için ivedilikle tarım reformlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Son dönemlerde aşılamayan sorunlar nedeniyle azalma yönüne evrilen tarım alanında ürettiğimiz kalıcı çözümlerle, tarıma teşvik ile; istihdam, ekonomi ve kalkınma hamleleri sağlamış olacağız.

Hatırlatmak isterim ki, Akşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje Avrupa Birliği’nce kabul edilerek, Akşehir içme suyu rehabilitasyonu atık su arıtma tesisi için 24.750.000 Euro hibe kaynak sağlanmıştı. Seçim zamanı karşı rakipler hep dillendirirler ya ‘Parayı Nereden Bulacaksınız?’ diye. Tüm bu dev projelerimizin gerçekleştirilmesinde, şimdiye kadar faydalanılmamış olan Dünya Bankası ve Avrupa Birliği Fonlarından destek alacağız. Görüldüğü üzere, proje ekibi ve de iş deneyimi olana para sorun olmuyor. Önemli olan gelişen çağa ve teknolojiye ayak uydurmasını bilmek ve kavramaktır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Ulusal Ekonominin Temeli Tarımdır.

Saygıdeğer Hemşehrilerim; Desteğinizle Akşehir’imizin güzel yarınlarını birlikte inşa edeceğiz. Siz boş yapanlara ve dedikodu çıkaranlara kulağınızı tıkayın ve bizimle gözle görülür değişime hazır olun çünkü seçimden seçime verilen tüm klasik/boş vaatleri bozmaya ve zincirleri kırmaya geliyoruz” dedi.

{ "vars": { "account": "G-5Z2CE4T8R8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }