GÜMRÜK BİRLİĞİ, ZARARIMIZA İŞLİYOR!

Gümrük birliği tuzağına; "Avrupa Birliğine hemen girebileceğimiz beklentisiyle ve öyle bir hava yaratıldığı için girmiştik.   Belki de onlar, bizi sömürebilmek için ; öyle bir hava estirmiş ve umut vermiş de olabilirler.

Avrupa Birliği üyesi olabilseydik; belki o üyeliğin getireceği avantajlar, Gümrüklerde, A.B ülkeleri mallarından vergi alamayışımızı karşılayacaktı.

Fakat yıllar yılı, A.B. üyesi olamayışımız; zararlarımızı artırdı. Bu zarar az mı? Çok mu? Zararımız çok! Hem de pek çok! Çünkü ihracatımızın büyük bir Avrupa ülkelerine yapıyoruz. En büyük pazar payımız Avrupa'dan geliyor. Ödediğimiz gümrük vergileri de pek fazla!

*Bizim Avrupa'ya olan ihracatımızdan onlar diledikleri kadar gümrük vergisi vs. alıyorlar.

*Biz ise A.B. üyesi ülkelerinin mallarını satın alırken; aynı vergiyi alamıyoruz. Önemi mali kayıplarımız oluyor.

*Peki, zararımıza olan bu durumdan kurtulabilecek miyiz?

Böyle bir olanak, Avrupa Birliğine tam üye olabilmemizle ancak mümkün hale gelecek!

Belki zararlarımızı ortaya dökerek; Gümrük Birliğinden  çıkabiliriz. Anlaşma metinleri elimde olmadığı için; bunu bilemiyorum. O anlaşmayı imza edenler belki bir açıklama getirebilirler.

Tam üyeliğimiz gerçekleşse; bu mesele çözülmüş olacak.

Şimdi soruyorum; Avrupa Birliğine kısa vadede hatta orta ve uzun vadede üye olabilmemiz ihtimali var mı? Yok mu?

"Bugünkü ayyuka çıkan anti demokrasi uygulamaları ile; o birliğe üye olabilmemiz ihtimali eskiden  biraz varsa bile; şimdi öyle bir olasılık kalmamıştır" diyen uzmanlar var.        "Avrupa Birliği, Hukukun üstünlüğü ve Düşünce ve  ifaden özgürlüğünün tam olmasına  dayanan bir temel üzerine kurulmuştur." diyerek; umudumuzu kırıyorlar.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde krallık sistemi devam ediyor. Bunu dile getirdiğimizde: Oralardaki "kral ve kraliçeler, hükümetin ve resmi görevlilerin hiçbir işine ve kararına karışma hakkına sahip değiller. Varlıkları, tarihi bir anıyı yaşatma ve bazılarında ise; uzak müstemlekeleriyle ilişkilerini sürdürebilmelerini sağlama dışında bir anlam ifade etmiyor. Tarihi hanedanların yönetimde hiçbir yetkileri yok!" Bizdeki yöneticiler;  hanedanlardan, krallardan ve kraliçelerden çok daha güce sahip durumdalar."  tezini ileri sürerek; bu itirazımızı çürütüyorlar.

Gümrük  Birliği zararlarından kurtulmak için; Avrupa Birliğine tam üye olmak gerekiyormuş. Fakat bizdeki haber alma ve fikir beyan etme ve konuşup yazma özgürlüğündeki görünür ve görünmez engeller; Avrupa Birliğine üye olabilme olasılığımızı yok ediyormuş. Avrupa gazeteleri, öyle yazıyor.

{ "vars": { "account": "G-5Z2CE4T8R8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }