Rahmetli Kıyıcı’nın büyük oğlu Tuncer Kıyıcı,AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Muammer Sağlam’ın ‘20 Yılda Neler Yapıldı” basın açıklamalarının kendilerini ilgilendiren Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında gazetemize açıklamada bulundu. 

Tuncer Kıyıcı, “Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi rahmetli babam Mehmet Kıyıcı tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Konya Valiliği, Akşehir Belediyesi ile yapılan ve imza altına alınan yazılı bir sözleşme çerçevesinde hayata geçirildi. Bu sözleşme gereği fakültenin adı da ‘Akşehir Mehmet Kıyıcı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ olacakken sonrasında yetkililer bu sözleşme gereğini yerine getirmedi. Bunun yerine okulun civarına bir totem (Tabela) dikerek adının buraya yazılmasını uygun gördüler. Biz bu  karara da saygı gösterdik. Ancak aradan 1-2 yıl geçtikten sonra şiddetli hava şartlarından dolayı diktikleri totem yıkıldı ve kimse ilgilenmedi.

 AK Parti İktidarı süresince Akşehir Belediyesi kente birçok hizmetler yapmasına rağmen Üniversite yetkilileri bizden totemi dikmek için para talep ettiler. Bu durum çok ağrımıza gitti ve totemi biz kendi imkanlarımızla yerine yeniden daha sağlam bir şekilde monte ettik. Eğer biz bu işlemi yapmasaydık yerde duran totemin hurdacıya satılacağını öğrendik.

 Akşehir’li bir iş insanı olarak rahmetli babam Mehmet Kıyıcı’nın  yaptırdığı bu fakülteye, yıkılan bir totemi diktirmek okul yönetimine ve Akşehir Belediyesine zor geliyorsa vay ki vay halimize!.. O zaman Akşehir’li iş insanlarına yapılan böylesine çirkin bir muamele ‘Ahde Vefa’ nerede kaldı dedirtmez mi insanımıza?

 AK Parti İlçe Başkanı Sağlam yaptıkları hizmetlerin içinde bu fakülteden bahsedince dayanamadım ve yıllardır içimizde uhde olan bu konuyu saygıdeğer kamuoyu ve kendisi ile paylaşma zorunluluğunu ailece hissettik.

 Eğer rahmetli babamın ömrü vefa etseydi mevcut Mimarlık Fakültesi kampüsüne birkaç ilave bina daha yaptırarak Selçuk Üniversitesinden bağımsız bir Nasreddin Hoca Üniversitesi kurulmasına öncülük yapacaktı.

Bir diğer üzüntümüz de; Sözleşmede başka bir husus daha vardı. Babam Mehmet Kıyıcı’nın adı Akşehir Merkezindeki bir parka verilecekti. Biz çok istememize rağmen Adliye Parkına değil de Kapalı Spor Salonu karşısındaki eski stat taksinin olduğu yerde inşaa edilen mini bir parka verildi. Şimdi yeni Adliye Sarayı inşaatı da bitince Adliye Sarayı taşınacak. Adliye Parkına Mehmet Kıyıcı Parkı adı verilseydi Akşehir ne kaybederdi ki? Dönemin Belediye Başkanı Salih Akkaya hayırsever babamın adını bu parka layık gördü Devlet Kurumlarında devamlılık esas olduğuna göre Akşehir Belediyesinden de protokoldeki yükümlüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Sağlık Bilimleri Yüksek Okuluna, bu binayı yaptıran hayırsever hemşehrimiz rahmetli Kadir Yallagöz ismi verildi.

Akşehir Fen Lisesine de bu binayı yaptıran hayırsever Hacı Sıdıka Baysal adı verildi.

Sadece arsa bağışlayan, cüzi yardımlar yapan hayırsever hemşehrilerimizin adları okullara verilirken, babama yapılan bu Allah’tan reva mı? Biz çocukları olarak babamızın adını yaşatmak için bu totemi kendi maddi imkanlarımızla yaptırdık ve fakültenin de önüne diktik ki ismi yaşasın diye, bu duruma seyirci kalanlar utansın!” ifadelerini kullandı.

Akşehir’li bir iş insanı çıkıyor yaşadığı, doğup büyüdüğü ve yatırım yaptığı memleketine o dönemin parasıyla yaklaşık 4 milyon lira maliyetle bir fakülte binası yaptırıyor ama sözleşmede yazılı olmasına karşın ismi o okula verilmiyor, üstelikte okul dışına dikilen totem de yıkılmasına rağmen yerine dikilmesi için yetkililer de kılını kıpırdatmıyor, insanlar küstürülmemeli! 

B078F163 B788 4382 8F62 Ed5F479Ce1F7
C5E682C3 E108 4693 A239 596D7Ca030B0

 

 

Editör: Pervasız Web Haber