BAŞAK GIDA
BAŞAK GIDA
Ayhan Cumbul tarafından 1969 yılında Akşehir’de tamamı yerli sermaye ile kurulan, 1988 yılında Anonim Şirket’e dönüşen, vergi rekortmenleri listesinde ilk sıralardan düşmeyen ve üretiminin yarısını ihraç eden Başak Gıda, geçtiğimiz günlerde 130 çalışanıyla beraber 50.Yılını kutlamış olmanın gururunu yaşıyor.
Firmanın ilk ürünü olan pirinç unu, aynı zamanda Türkiye’de TSE belgesi ile üretilen ilk pirinç unu olma özelliğini taşıyor. Pudra şekeri, mısır, buğday ve patates nişastaları, hamur kabartma tozu, toz kakao, sütlü salep, puding ve klasik Türk tatlılarından oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma, ürün çeşitliliğini artırmak için Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Doksanlı yıllarda Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara’da kendi lojistik depolarını kuran firma, ikinci jenerasyonun da çeşitli görevler üstlenmesiyle yurt dışı pazarlarında daha aktif hale gelmiş. Firmanın katıldığı ilk yurt dışı fuarı olan Anuga Gıda Fuarı’ndan bu yana, özellikle Almanya’da kurulan şirketle tüm Avrupa ülkelerine mal ihraç edilmeye başlanmış. 2004 yılında ISO-9001 belgesi alındıktan sonra Amerika’ya da ürün satmaya başlayan Başak Gıda, 2005 yılında baharat grubunu ürünlerine eklemiş.
Firmayı kurduğu günden bu yana işinin başında olan Ayhan Cumbul, en önemli prensibinin; yatırımlarını emin adımlarla yapmak ve sadece firmanın öz sermayesine güvenmek olduğunu söylüyor. İkinci önemli nokta ise, tüm çalışanların kendilerini bir aile olarak hissetmeleri. Cumbul, 2000-2001 krizlerinde bile, ulusal zincirlerden köy bakkallarına kadar ulaştıkları hiçbir kuruluşu hizmetsiz bırakmayarak büyük marka olabildiklerinin de altını çiziyor. Ona göre Akşehir, üreten ve ürettiğinin büyük bölümünü ihraç eden firmaların dayanışması ve desteklenmesiyle yeniden sanayi ve cazibe merkezi olabilir.
Ayhan Cumbul’un şahsında, Başak Gıda’nın başarısında emeği olan tüm aile üyeleri ve çalışanlarını kutluyor, ‘Nice 50 Yıllara’ ulaşmalarını diliyoruz.
Bunlar da ilginizi çekebilir