1990’lı yıllardan beri Pervasız Gazetesi’nde çeşitli makale, haber v.b yayınlar yapıyorum. İlk yazılarım genellikle teknoloji ve araçlar üzerine olunca köşemin adını rahmetli Nihat Ak amcanın önerisiyle “Pratik-Teknik” koymuştuk. Dört beş yıl bu adla yayınlar yaptık.  Daha sonra aydınlatıcı kısa notlardan oluşan yazılarımın olduğu köşeye “Sinyal” adını vermiştik. Çok sevilen ve okunan “Sinyal” köşe yazılarıma uzun yıllar devam ettim. Hatta her iki köşeye de aynı anda yazı yazıyordum.

Akşehir tarihini araştırmalarım belli bir noktaya gelince tarihle ilgili makaleler yazmaya başladım.  Bu makaleler Pervasız Gazetesi’nde köşe adı olmadan epey bir süre yer aldı. Sonra Akşehir tarihi ve kültürü ile ilgili yazılarımı “Tarih Sayfalarında Akşehir” adıyla yayınlamaya karar verdim. İçinde resmim, ismim ve kitaplar olan özel bir köşe başlığı hazırladık. En az yirmi beş yıldır Pervasız’da bu köşe altında makalelerimi yayınlıyorum. Önce sadece gazete kağıdında çıkan makalelerim daha sonra sanal alemde de yerini almıştır. Sadece gazetede yayınlandığı dönemde Pervasız gazetesini topladım ve şu anda yazılarımın olduğu 10. ciltlik Pervasız gazetesi arşivine sahibim. Gazete internette yayınlandığından bu yana yazılarımın olduğu “Pervasız”ı biriktirmeyi bıraktım.

Ülkemizde internetin hızla yayılması üzerine önce “mynet” te yazılarımı yayınladım. Daha sonra 2014 yılında https://tarihsayfalarindaaksehir.blogspot.com/ kurdum ve Akşehir tarihi ile ilgili makalelerimi bu blog sitemde yayınlamaya başladım. Böylece daha geniş bir alanda Akşehir adını duyurmuş oldum. Tabi ki bu arada Akşehir ile ilgili kitaplarımı yoğun çalışmalarla hazırladım. Üniversitelerde Akşehir hakkında tez hazırlayan veya araştırmalar yapan pek çok kardeşimize de elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olduk.

Sosyal Medya yaygınlaşmaya başlayınca son yıllarda beraber üç kitap yazdığımız Dursun Solmaz ile Facebook’ta bir platform kurmaya karar verdik. 17 Kasım 2019 tarihinde kurduğumuz bu platforma Pervasız’da köşe adım olan “TARİH SAYFALARINDA AKŞEHİR” adını verdik. Peki neden “Tarih sayfalarında Akşehir”?

Amacımız tarihi sayfasında, kaynağında yazıldığı gibi günümüze getirmekti. Hiçbir siyasi görüşe, çıkar grubuna yandaş olmadan, başka ülke ve milletlere hizmet etmeye değil, ülkemize ve milletimize bilimsel tarih metotlarıyla geçmişimizi anlatmayı hedeflemiştik. Bir toz bulutu altında kalmış olan Akşehir tarihini ve kültürünü yeniden silkeleyip parlatmayı hedeflemiştik. Konya, Afyon, Isparta gibi komşu vilayetlerin tarihi içinde bir satırla anlatılan Akşehir tarihini değil, sayfalar, kitaplar dolusu tarihi hakikatleri ortaya koyma çabasıydı bizimkisi… Amacımız en son 1945 yılında rahmetli İbrahim Hakkı Konyalı’nın “Akşehir Tarihi” araştırmasından yarım yüz yıl sonra tekrar yeni bilgi ve belgeler ışığında Akşehir tarihini ortaya koymaktı.

Büyük zaman ve emek vererek hazırladığımız makaleleri yayınlayan Pervasız gazetesine, hazırladığımız kitapları yayınlayan “Akşehir Belediyesi’ne minnettarız. Boyumuzu aşan işlerde yanımızda olup bize destek oldukları için onlara Akşehir halkı adına teşekkür ederiz.

Gelelim Facebook’taki “TARİH SAYFALARINDA AKŞEHİR” (https://www.facebook.com/groups/710596396112252) sitesine 2019 yılı 17 Kasım’ında kurduğumuz platform, 2019 Aralığında Covit19 salgın hastalığı sonrası eve kapanan insanlarımızın vazgeçilmezi olmuştu. Özellikle 65 yaş üstü insanlarımız uzun süre evde hapis kalması internette okuma ve gezinme zamanını artırmıştı. “Tarih Sayfalarında Akşehir”de her gün kendi memleketi ile ilgili tarihi ilginç bilgilere okumak, eski fotoğraf ve resimlere bakmak insanlarımıza moral oluyordu. Pek çoğu sabahleyin uyanınca yeni paylaşımlar arıyordu. Eğer bulamazsa bana ulaşarak paylaşımı beklediklerini söylüyorlardı. Ben de her gün bir konuyu eski fotoğraflarla birleştirerek yayınlıyordum.

Beş yıldır her gün en az iki paylaşım yapıyorum. Akşehir kültürünü, sanatını, tarihini, güncel sanatsal olaylarını kaynaklarıyla paylaşıyorum. Aslında sadece ben değil perdenin arkasında pek çok kahramanlarımız vardır. Her konuda yardım ediyorlar, eski fotoğraflar veriyorlar, yorum ve beğenileri ile destekliyorlar. Beş yıllık süre içinde bize yardımcı olan herkese en içten teşekkürlerimi sunarım.

“TARİH SAYFALARINDA AKŞEHİR”den hiçbir maddi çıkarım yoktur. Zaten para kazanmak için yapılan bir iş değildir. Bir öğretmen olarak amacım insanlarımızı okumaya teşvik etmek, tarihini ve atalarını tanımasını sağlamak, fotoğraflara bakarak geçmiş günleri özlemle anmak, keyifli zaman geçirmesini sağlamaktır. Gençlere tarihi sevdirirsek ne mutlu bize…

Son söz olarak isteğimiz beş yıldır aralıksız yayın yaptığımız “TARİH SAYFALARINDA AKŞEHİR” i bütün Akşehir ve Akşehir sevenlerinin desteklemesidir. Bu yayınları yapabilmek için zamanlarından çaldığım eşim ve çocuklarıma anlayışları için teşekkür ederim.